Itt az ideje a narancshéj kandírozásának - már persze ha az ember az adventi süteményeit, likőrjeit, mézeskalácsait is saját készítésű kandírozott narancshéjjal szeretné ízesíteni. Szerintem remek dolog :)
A kandírozott narancshéjhoz hatalmas, vastag héjú narancsokat veszek. (Néhány napig hűtöm, hogy a vegykezelés eredménye lebomoljon a héjban.) Vékonyan levágom a héjukat, úgy, hogy a fehér rész ne nagyon kerüljön rá, majd vékony csíkokra vágom. A narancsok levét rácsorgatom, és a narancshéj súlyával megegyező mennyiségű cukrot teszek rá. Összefőzöm, és húsz-harminc percig hagyom lassan rotyogni a karamellában. Egy napig pihentetem, és másnap, majd harmadnap megismétlem az egészet. Egy csöpp vizet teszek mindig rá a melegítéskor, hogy ne kapjon oda - ha nagyon folyós lenne, akkor szórjunk rá még cukrot is. Harmadnap forrás után hagyom kicsit kihűni, majd villával kiszedem, és enyhén fahéjas porcukorba forgatom a narancsszeleteket. Üvegben tárolom, és minden karácsonyi édességbe, italba belepakolok belőle egy keveset.