Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Türkiz sminkek, ha már itt tartunk

2007.07.08. 19:10 Démétér

Jut eszembe, a türkizt persze nem csak a lakásban használhatjuk. Ritka szín a sminkelésben is, mert furcsa, bőridegen, hűvös és erőteljes, de gyönyörű hatásokat lehet elérni vele. A bőr természetes színétől talán a legtávolabb álló szín. Így a sminkek inkább a színkonrasztokra épülnek, összemosódó harmóniák helyett drámai, különleges és különc hatásokkal játszhatunk.

Hát igen, igen, kicsit extrém. Nagyon látványos, kifutóra vagy fotózásra való. Gyönyörű színösszeállítás a gránátalmavörös, az elefántcsont és a türkiz - egyébként is, de íme, még egy női arcot, alakot is meg lehet jeleníteni ezekkel a színekkel.

A nyilvánvaló sminkelemeken túl - világos, sápasztó alapozó és púder, elsminkelt szemöldök és sok-sok türkiz szemfesték - a szem alá ragasztott fényes, türkiz színű műszempilla és a fényes fehérrel árnyalt, épp csak a belső, rózsaszín ívet meghagyó szájfestés fontos még. A szemet erőteljesen kell keretezni, itt éppen feketével, különben a smink egészen más hatású és elég maszatos lesz.

A bonyolult frizurába fésült égővörös haj fantasztikus kiegészítő - mintha az szívta volna el a színt, az életet a sápadt arcból. Ebben a hatásban segít a puhán leomló, természetes, gyűrt anyagú natúr fátyol és a halványkék ruha is. A festetlen körmű kezeken látszik, hogy a modell bőre valóban olyan halvány, amilyen ehhez a sminkhez kell, így nem kellett maszkolni.

Rózsaszínnel kiegészítve igazán bájos. (Persze, a műszempilla-tincseket hétköznapra ne ragasztgassuk fel.)

Dióbarna és hamvasszőke lányoknak áll igazán jól, akár könnyű, nyári sminkként, akár télre, valamivel sötétebb, markánsabb, puhább, fénytelenebb rúzzsal. Mondjuk antik rózsaszínnel.

Púderrel mogyoróbarnára színezett szemöldök, alul türkiz, felül fekete vagy sötétbarna szemceruza, finoman, puhán eldolgozva, hogy ne legyenek kontrasztos szélei. A felső szemhéjat pinktől világosrózsaszíng terjedő árnyalatokkal árnyékoljuk: a sötétebb árnyalatok kerülnek a szempillák tövéhez, és egyre világosodnak a szemöldök felé. Alul zöldes árnyalatú türkizzel húzzuk át a szemceruza vonalát. Fekete szempillaspirált használjunk hozzá.

Meleg, sárgásvörös fényű barna hajhoz is érdemes kipróbálni a türkizt. Különösen, ha élénk kék vagy zöld szemhez tesszük fel. Ugye, milyen szép?

Sötét, enyhén khekibe hajló barna árnyalattal színezzük a szemráncot, kihúzva nem túl magasan a szemöldök külső sarka felé. A szemöldök magasra fésült és aranybarnával színezett. Alatt természetes hatású, matt bézs színű púder emeli még magasabbra a szemöldök külső ívét.

A szemet kontúr nélkül színezzük: a belső szemzug élénk, fényes, csillogó türkiz, a külső szépséges, bágyadt égszínkék. Gondosan összemossuk a színárnyalatokat. A pillákat feketére színezzük.

A bőr árnyalata természetes maradt, bár a szemek alatt fénypúder, az arccsont alatt bronzbarna, az arccsontokon rózsaszínes púder van. Piha, nagy ecsettel vigyük fel. A szájat csak finom, áttetsző, barackszín szájfénnyel tesszük vonzóbbá.

Szólj hozzá!

Címkék: türkiz

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr73114141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása