Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Kandírozott gyömbér

2008.09.21. 15:17 Démétér

Eddig csak narancshéjat kandíroztam, de olyan sokan mesélték, hogy gyömbért is lehet, hogy most megpróbálkoztam vele. Isteni finom az illata - likőrbe szeretnék majd tenni, meg süteménybe, kalácsba, gyümölcskenyérbe. Mindenhova keveset, mert őrületesen erős.

A kandírozás folyamata amúgy a szokásos: három-négy napon át, naponta tíz-húsz percig főzni együtt az apróra vágott akármit - ez esetben gyömbért - a súlyával megegyező mennyiségű cukorral, majd kristálycukorba forgatni az egészet.

7 komment

Címkék: gyömbér

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr28674259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hecuba 2008.09.22. 16:49:47

Szia!
Eddig nem írtam a blogodra, de lelkes és rendszeres olvasója vagyok régóta, szeretem, mert emberi, barátságos, és olyan "otthonos". Nagyon örülök,hogy visszatértél!

Démétér 2008.09.22. 17:56:33

Szia Hecuba! Isten hozott, köszönöm a kedves szavakat! :)

Répa 2008.10.26. 16:45:12

Szia Démétér!

Karácsonyi likőr recepteket kerestem, és úgy látom, meg is találtam. :) Az lenne a kérdésem, hogy ha most készítem el ezeket, tehát szűk két hónapot tudnak állni fogyasztás előtt (karácsonyi ajándéknak szánom őket), az még belefér? Nem szeretném, ha nem lenne jó ízük addigra.

Illetve még a konyakkal kapcsolatban kérdeznék. A múltkoriban konyakot akartam venni, életemben először, és meglepetten tapasztaltam, hogy amire Cognac van írva, azt aranyárban árulják. Ha olyat választok, amire ugyan nincs Cognac írva, viszont borpárlatból készül, az még konyaknak számít? Pl a végén Metaxát vettünk, de őszintén szólva nem tudom, hogy ez konyaknak számít-e. A narancslikőr nem sértődik meg, ha ilyet töltök bele?

Nagyon megköszönöm, ha válaszolsz! És hadd mondjam el én is, mennyire tetszik a blogod, megmelengeti az embert egy ilyen hideg őszi délutánon :)

Répa 2008.10.26. 16:58:56

Csak tudnám, miért a gyömbérhez írtam ezt kommentbe, és miért nem a likőrökhöz?? Bocsánat...

Démétér 2008.10.27. 14:14:44

Szia Répa!

Sebaj, válaszolok itt :)

A likőröknek legalább hat, legfeljebb tizenkét hetet jó állniuk, tehát most teljesen megfelel elkészíteni őket.

A konyak, az drága, hát ez így van sajnos. Metaxát talán kevésbé, de brandyket meg lehet próbálni, tényleg, nyugodtan. A párszáz-forintos kategóriát nem nagyon ajánlom, de itt már vannak elviselhető árú termékek is. A narancslikőr amúgy nem sértődős, szóval a borpárlatokkal jóban lesz :)

Répa 2008.10.28. 11:33:22

Köszönöm a választ! Akkor szerintem kipróbálom a borpárlatos brandyket. (A szesz+aroma összetételt amúgy is messze kerülöm, brrr.) Nagyon izgatott vagyok :)

tarkanyi zsofia · http://zsozso559 2008.11.21. 18:19:02

a konyak helyett inkabb 99 fokos duplan finomitott szeszszel higisd fel azokat a likoroknek szant szirupokat mert a konyak erzodik nagyon es elveszi az izet az izesitett szirupoknak.a gyombert le kell reszelni majd ugy fozni meg ugy jobban kiadja az izet Boldog karacsonyt.
süti beállítások módosítása