Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Wellington-bélszín

2007.11.18. 14:24 Démétér

Meglehetősen szeretjük a Wellington-módra elkészített bélszínt, bár nem igazán autentikus módon készítem. Hiába, bár mi nők az ismeretségi körben szeretjük a húst véresen is, a férfiak finnyásabbak, és legalább közepesre sütve szeretik - szóval variálnom kell :)

Más megoldás híján tehát előre én meg szoktam puhítani a húst. Vajban gyorsan megpirítom minden oldalról, hogy az ízek és szaftok benne maradjanak, majd mellészórok fokhagymát, hagymát, paradicsomot és sárgarépát, babérlevelet, egész borsot, és felöntöm vörösborral. Egy idő után sót is kap, majd puhára főzöm az egészet. Eltart vagy három-négy órát... Igazán a Wellingtonhoz mindezt pont nem kellene csinálni, csak megpirítani körben a húst. De mit tegyek, ha a család nyafogós? :)

Közben elkészítem a ragut: vajon újhagymát pirítok, apróra vágva, erre gombát szórok, majd a fűszeres (sós, borsos, fokhagymás) tejben órákig áztatott szárnyasmáj is belekerül. Ha a ragu összeállt is illatozik, akkor petrezselymet szórok rá. A megpuhult hús alatt képződött mártás villával széttördelem, és szintén a raguhoz adom, majd két kanál zsemlemorzsát is rászórok, meg beleütök két tojást.

A készen kapható, mirelit vajas tészta szerintem teljesen ideális ehhez az ételhez - én nem készítek, bevallom. Viszont sok szokott lenni. Tehát miután vékonyra nyújtottam, félbevágom, és ezt a vékony fél tésztát veszem magam elé. Ráhalmozok hosszú csíkban némi gombás-májas tölteléket, majd erre kerül a hús, és ezt beborítom a töltelékkel. Ezután gondosan ráterítem a tészta széleit, és megszúrkálom villával, hogy a gőzök távozzanak. Vajjal kikent jénaiban, vajat a tetejére tördelve sütöm pirosra.

A kimaradt tésztát pedig batyu formákban meg szoktam tölteni a kimaradt töltelékkel - finom kis májas-gombás batyucskák lesznek belőle, igazán finomak.

Az egészet héjában sült burgonyával és borsópürével tálalom. (Utóbbihoz turmixolt főtt borsó, fűszeres besamell és tejszín kell csak, igazán jól illik a dologhoz!)

Szólj hozzá!

Címkék: konyha

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr4233016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása