Tegnap este szabadtéri rendezvényen voltunk, ahol az egyik legjobb élmény a hurkapálcikákra tűzött, diós csokoládéba forgatott alma volt.
Akár egészben, akár nagyobb cikkekre vágva az almát gyorsan (még barnulás előtt) tűzzük pálcikára, és forgassuk meg olvadt csokoládéban. Akár többször is, ha szeretjük a sok-sok csokoládét. Persze ilyenkor várjuk meg, amíg az első réteg csokoládé megszilárdul. Aztán a cuccot szórjuk meg darált dióval, vagy forgassuk meg a durvára tört diódarabok között. Használhatunk mandulát vagy mogyorót is, szerintem pirítva még finomabb. Fehér csokoládéval vagy cukormázzal lehet díszíteni is, de önmagában is nagyon étvágygerjesztő.
(Egyébként szépen enni, azt nem lehet. Az ember fülig csokoládés lesz, úgyhogy készítsünk mellé szalvétákat, kézmosót, zuhanykabint, fürdőkádat.)
Aztán olyat is lehet játszani, hogy nem csokoládéban forgatjuk meg az almát - jó kemény almát válasszunk hozzá, ne kásásat, pláne ne hibásat - hanem karamellben. A már szilárduló, de még meleg karamellt csokoládédarabkákon, mandulán, mogyorón át lehet görgetni. Cukorkán is, de azt kevésbé ajánlom, azért is, mert én nem vagyok túl édesszájú :) Kandírozott gyümölcs, leginkább narancshéj is illik hozzá.