Narancsos pulykamell
2007.11.15. 20:04 Démétér
Készítsünk páclevet két kanál mézből, öt narancs reszelt héjából és kinyomkodott levéből, egy deci narancslikőrből, három evőkanál olívaolajból, sóból, borsból, egy kevés rozmaringból, pici reszelt szerecsendióból. Ebbe tegyük bele a pulykamell-szeleteket, vagy akár egyben a nagyjából másfél kilónyi mellet. Egy éjszaka pácoljuk a hűtőben. Másnap egy kivajazott jénai tál aljára tegyünk néhány szelet füstölt sonkát, erre helyezzük rá a pulykamellet. Borítsuk először sonkával, aztán pedig meghámozott narancs vékony szeleteivel. Öntsünk rá két deci vizet vagy két deci fehérbort, és fedő vagy fólia alatt pároljuk puhára. Aztán vegyük le a fóliát, tördeljünk rá vajat és süssük meg szép pirosra úgy, hogy a sonka piros, a narancs pedig szépen karamellizálódott legyen. Krumplipürével vagy mazsolás rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: konyha
A bejegyzés trackback címe:
https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr30230390
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.