A kérésre válaszul: persze, nagyon szívesen leírom részletesen, hogyan készülnek ezek a szép színes, csillogó, finom mézüvegek.
A távol-keleti ízhatásokhoz az üvegbe kandírozott mangót, ananászt, gyömbért teszek, megszórom kókuszreszelékkel és chilivel - igen, chilivel :) - és felöntöm szépséges, aranyló mézzel.
A közel-keletibe kesudió kerül, fahéjrudak, szerecsendió, mazsola (sok mazsola!) és persze méz.
Az arany gyümölcsök fantázanevű üvegbe aszalt sárgabarackot, aszalt sárgadinnyét, ananászt, mangót, arany mazsolát tettem, a bíbor gyümölcsökbe pedig meggyet, szedret, vörösáfonyát, sötét mazsolát és szilvát. Ezeket is feltöltöttem mézzel.
Csináltam egy nagyon mangósat is - csupa-csupa mangó az egész üveg, pár rúd fahéj és némi kókusz, szegfűszeg és szerecsendió került bele, mielőtt feltöltöttem mézzel.
A karácsonyi méz összeállítás - ezt nagyon szeretem a karácsonyi mézes süteményekhez - úgy áll össze, hogy az üveg alját feltöltöm aszalt szilvával, majd sok-sok hámozott, egész mandula kerül rá, erre keserűmandula-aroma, fahéjrudak, szegfűszeg, mazsola, meggy, megint mandula és aroma, majd jöhet a méz.
Szép és kedves ízharmónia a Kismackó és a Nagymackó is. A Kismackóban alul tisztított mandula, azon ananász és kókusz van, a Nagymackóban pedig mogyoró és meggy.
A fűszeres mézbe pedig fahéjrudak, szegfűszeg, chili, szerecsendió és csillagánizs kerül. Mézes sütemények alapjául tökéletes.