Délután barátokhoz megyünk: sütök egy kis édeset és egy kis sósat. Az omlós, tejszínes süteménnyel már készen vagyok, és gyorsan le is írom a receptjét.
Fél kg liszthez 37,5 dkg puha vajat, három nagy evőkanál cukrot, pár csepp vaníliaaromát, négy tojás sárgáját, csipetnyi sót adunk, és öt evőkanál sűrű tejszínt. Én a Parmalat főzőtejszínjét szeretem használni, mert egészen sűrű és krémes - pont jó ehhez a süteményhez. Szép simára gyúrjuk az egészet, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. Rugalmas, halványsárga, illatos tésztának kell lennie.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk - kétszerre szokott csak a deszkára férni, úgyhogy először érdemes csak a felével próbálkozni - és nagyjából 4 cm átmérőjű kis korongokat szaggatunk belőle. Úgy 160 darab lesz az összes tésztából. A tepsiben még fahéjas cukorral megszórjuk a sütiket. 170-180 fokon, 15 perc alatt megsütjük a korongocskákat.
Ha elkészültek és kicsit ki is hűltek, feketekávéval elkevert, olvasztott étcsokoládéval meglötyögtetjük egy kicsit a tetejüket. Nem kell precíznek és tökéletesnek lennie - akkor jó, ha megfelelően összevissza az összhatás :) Nagyon finom, olvadósan puha, tejszínízű sütemény, és hihetetlen hamar és egyszerűen elkészül.