Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Évszakok, sminkek

2007.08.03. 12:08 Démétér

Mióta megjelent a női arcok, színek évszakokhoz sorolása, azóta morgolódom kicsit a dolog miatt. Kissé káoszos az ügy: én például nem illek a besorolások egyikébe sem, sőt: a természetes arc- és hajszínű barátnőim többsége nem. Előfordul meleg, kreolos arcbőrhöz hideg kék szem és homokszőke haj, vagy mint nálam: meleg, sörszőke tincsek és karamellszín szempár, mindehhez hideg, lilás-rózsaszínes bőr. Hajfestés nélkül tehát nem harmonikus a megjelenés? Ugyan már. Inkább minden arc más és más harmóniát tükröz.

Az évszakok megjelenítése azért remek játék lehet. Kiváló, hogy ha egy bizonyos típusú hatást szeretnénk elérni: ez a besorolás jó támasz és kapaszkodó.

A tavasz például édes és fiatal. Meleg, napfényes, tört színek, sok-sok arany, barack és sárga fény.

Leginkább a szőkékhez illik, és általában a fiatalokhoz. Igaz, olyan ragyogó-drága-aranyfényű, nevetős dédiket is láttam már, hogy fakószürke, kínzóan monoton napokon bárhány fiatal is megirigyelheti őket. Igen, a színeiket is.

A sminkhez - ha ezt a hatást szeretnénk elérni - válasszunk meleg, aranyló bézs árnyalatú alapozót, puha barnákat, sok barackszínt, olvadó karamellt, lazacot. Kevés csokoládészínt használjunk keretként a szem körül és a pillákon. A színek legyenek éteriek, lebegősek és fényesek, akár csillogóak. Sose használjunk túl sok vagy vastag rétegben felvitt festéket. Ha vannak szeplőink: örüljünk, és mindenképpen úgy sminkeljünk, hogy átüssön a bőrön. A meleg, lazacszín pirosítóból jusson az arccsont mellett a halántékra, homlok tetejére, orrhegyre és állcsúcsra is.

A nyár típus más: ez inkább nyár hatású, hangulatú smink. Élénk, vidám, csattanósan erőteljes.

Nem csak napbarnított bőrhöz előnyös, bár ahhoz különösen. Rendkívül szép, ápolt bőr illik hozzá, de hát nyaraláskor ez többnyire adott :)

Használjunk hozzá erős, különleges színeket, akár a fotón látható türkizt és pinket, de lehet ez fűzöld, farmerkék, citromsárga, matt narancs, sőt: akár paprikapiros is. A bőrön vagy nincs, vagy láthatatlan a kendőzés - a matt vagy vízfényű, erőteljes festés a szemen és a szájon jelenik meg. Élénk színű, mintás ruhák és természetes ékszerek emelik ki legjobban a smink és az arc nyári szépségét.

Az ősz meleg, bronzos, sötét, asszonyos. A réz, a bronz, a fahéj, az édes italok: csokoládé, karamell, vörösbor, aranyló muskotályok, a szőlő színei, a hamvas szilva és a füstös fekete illenek hozzá.

Bronzhajú, gesztenyeszín szépségek, finom, matt bőrrel és sötét szemekkel ennek a típusnak a jellegzetes képviselői. A meleg, barnás vörös haj is jó lehet, ha mogyorószín, vagy kakaószín szemmel párosul.

A bronzosra, aranybarnára árnyalt füstös szemfestés tökéletes, a barnás tónusú pirosítás és az aranyfény ajkak egészítik ki a sminket - fekete és arany, vagy pláne óarany kiegészítőkkel, ékszerekkel.

A túl hideg, néha ijesztő és kontrasztos. Viszont igazi díva. Ilyen színütközéseket más nem is viselhetne. Kékesfekete, felyemfényű haj, amin a fény hanyatt-homlok menekül és ijedtében hideg csíkot húz maga után, Hófehérke-arcszín eredményezi ezt a hatást. Fekete, vagy fekete-fehér öltözékkel tovább erősíthetjük a hangulatát.

Sötét, elegáns szemöldök - nos, igen: féloldalon megemelve, érdeklődőn, magasba tartott orral - sötét szemhéj, hűvös bőrszín. A tél színei, mint a névadójuk: hidegek és sötétek. Ha valami világos, mint a hó: csak kontraszttal - akár a fekete égbolt - jelennek meg. A meleg, aranyló színeket felejtsünk el. Hordjunk platinaékszert, szikrázó-sziporkázó gyémánttal vagy ametiszttel. Ha gyöngy: legyen tejfehér és tökéletes. A ruha szabása legyen bátor és szögletes - ne most dobjuk magunkra  kedvenc, vállölelő, szabad esésű színes sálunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: szín évszak

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr33131400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása