Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Gyerektorta kezdő háziasszony módra

2008.09.27. 11:19 Démétér

Persze, nem csak kezdő háziasszonyoknak szánom: ha nem érünk rá, akkor is érdemes próbálkozni vele. Vajaspiskóta-sütéssel egy óra, készen vett piskótalappal negyed óra az elkészítése.

Tehát ugye: süssünk először is egy vajaspiskóta tortalapot úgy hat tojásból. Hat tojás sárgáját keverjük ki fehéredésig hat evőkanál cukorral, csorgassunk bele hat evőkanálnyi olvasztott vajat, és keverjük ki újra sima krémmé. Pár csepp vaníliaesszencia jöhet bele, fél csipetnyi só. Hat evőkanálnyi lisztet forgassunk el egy fél tasak sütőporral, és szép lassan, folyamatos keverés mellett keverjük a krémbe. Ezután a hat tojás keményre vert habját forgassuk bele óvatosan. Kivajazott-kilisztezett, 28 centis tortaformában süssük meg. 175 fokos sütőben nagyjából fél óra - persze, ellenőrizzük hurkapálcikával, mielőtt kivennénk a sütőből. Ha kihűlt, vágjuk három részre.

Nos, ha nincs időnk-kedvünk-gyakorlatunk-sütőnk-lisztünk-más egyéb, akkor vegyünk egy guszta tortalapot. Készítsünk elő három hidegen kikeverhető vaníliás krémet, és egy rész tejjel, két rész tejszínnel készítsünk belőle sűrű vaníliás krémet. Készítsünk elő egy üveg házi baracklekvárt és egy üvegnyi barackszörpöt, kis citromlét, és úgy húsz darab babapiskótát. Jön az őrült komoly tortálás: egy tortalapot kenjünk meg a lekvárral, jöhet rá egy adag vaníliakrém, erre a citromos baraklébe forgatott babapiskóta. Megint piskótaréteg, megint baracklekvár, megint vaníliakrém, megint citromos-barackszörpös babapiskóták. Az utolsó tortalapra csak lekvár és vaníliakrém kerül - lehet bátran girbe-gurba, hullámos, kesze-kusza a tetejére, végtére is házi tortát készítettünk, nem cukrászat ez. A torta oldalát rakjuk ki a szörpbe mártott, meglekvározott oldalú fél babapiskótákkal. A torta tetejére pár csík baraclekvár kerülhet, a színe kedvéért, majd színes cukorgyöngy, hogy vonzóbb legyen.

Kész. Édes, puha, finom: jó étvágyat!

2 komment

Címkék: torta édesség vanília

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr20684207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kph 2008.09.28. 18:24:38

Hú, ez nagyon nyami:) és egyszerű is, sztem sikere lesz a portálon is.

Én ,ár gyötröm az agyam, hogy kitaláljak valamilyen alkalmat, amire el lehet készíteni. Nagyon ciki lenne a párom szülinapjára megcsinálni??:))

Démétér 2008.09.28. 18:29:16

Szerintem ne zavartasd magad :) A tetejére cukorgyöngy helyett tegyél csokiforgácsot vagy tejszínrózsákat, és roppant felnőttes külleme lesz.