Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Tejszínes korongok

2007.10.13. 11:24 Démétér

Délután barátokhoz megyünk: sütök egy kis édeset és egy kis sósat. Az omlós, tejszínes süteménnyel már készen vagyok, és gyorsan le is írom a receptjét.

Fél kg liszthez 37,5 dkg puha vajat, három nagy evőkanál cukrot, pár csepp vaníliaaromát, négy tojás sárgáját, csipetnyi sót adunk, és öt evőkanál sűrű tejszínt. Én a Parmalat főzőtejszínjét szeretem használni, mert egészen sűrű és krémes - pont jó ehhez a süteményhez. Szép simára gyúrjuk az egészet, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. Rugalmas, halványsárga, illatos tésztának kell lennie.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk - kétszerre szokott csak a deszkára férni, úgyhogy először érdemes csak a felével próbálkozni - és nagyjából 4 cm átmérőjű kis korongokat szaggatunk belőle. Úgy 160 darab lesz az összes tésztából. A tepsiben még fahéjas cukorral megszórjuk a sütiket. 170-180 fokon, 15 perc alatt megsütjük a korongocskákat.

Ha elkészültek és kicsit ki is hűltek, feketekávéval elkevert, olvasztott étcsokoládéval meglötyögtetjük egy kicsit a tetejüket. Nem kell precíznek és tökéletesnek lennie - akkor jó, ha megfelelően összevissza az összhatás :) Nagyon finom, olvadósan puha, tejszínízű sütemény, és hihetetlen hamar és egyszerűen elkészül.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr65195083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.