Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Mézek, gyümölcsök, ízek

2007.08.16. 14:46 Démétér

Most kaptam az ötletet egy fórumon: gyümölcsös, ízes, különleges mézeket fogok készíteni. Imádom a mézet, pergős-gyönyörű, mesei szépségű csillogó ragacs, és sokkal egészségesebb, mint az ezerszer finomított, színezett cukor.

Azt  tudjuk, hogy különböző virágok porából készülő mézeknek eltérő az íze és a hatása. Ha azt látjuk egy üvegen: narancsméz - akkor narancsvirágból készült mézet ehetünk. Nagyon finom, különleges, de nem igazán narancsízű. (Az egyik legegészségesebb egyébként a vegyes virágméz, mert minden hatóanyagot tartalmaz, amit csak elképzelhetünk.)

Nos, az én kedvencem az erdei méz. Azt fogom alapnak használni. Lesz egy üveg, amibe saját készítésű kandírozott narancshéjat teszek, és aszalt gyömbért, majd feltöltöm mézzel. Jaj, előre izgulok, milyen lehet :) Egy másik üvegbe néhány fahéjrudacska és három-négy csillagánizs kerül, és

ezt is mézzel telítem. A harmadik üveg aszalt sárgabarackokat és sok-sok finom, szelíden halványbarnára pirított mogyorót kap. Azt hiszem, szegfűszeget is szórók mellé. A negyedik üvegbe édes, hatalmas szemű, aranysárga mazsolát szórok - mennyire szeretem! - megpucolt, kicsit megtört mandulát és egész, mag nélküli szőlőszemeket.

És lesz egy olyan - nos, nem tudom, hogy sikerül - hogy elkezdem mézzel tölteni fel az üveget, majd alaposan megpucolt, kicsit megvagdosott mandarinszeleteket dobok bele. A méz tartósít, remélem nem lesz baja, viszont gyönyörű lehet az édes szépségben úszkáló narancsszínű gerezdek látványa.

Süteményekhez, teához, kalácshoz, és persze majd a karácsonyi menühöz és főleg a puncshoz szeretném elhasználni a szépséges mézeimet.

1 komment

Címkék: konyha méz

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr11141573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nana 2007.08.16. 15:50:43

Hehe, valószínűleg te is a Nők Lapja fórumon kaphattál kedvet :) Mióta feljött a topik az nlc-n, én a rózsa- és/vagy ibolyaszirmos mézzel kacérkodok. Olajos magvakat rendszeresen pakolok mézbe. Napraforgóméz napraforgómaggal például, kommersznek hangzik de pár hét állás után egészen különleges lesz.