Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Mályva, frész

2007.08.08. 13:20 Démétér

Ma a mályva a színem, ahogy korábban a türkizről és a taupe-ról meséltem.

A mályvaszín egyszerre hűvös, langyos és langymeleg, nőies, elomló, dús és lágy. Mint a rózsaszín árnyalatai általában, nagyon nőies, feminin. Szürkés, barnás, fakó reflexekkel árnyalja a rózsaszínt. Ha a mályvához még több szürkét és drappot keverünk, akkor kapjuk a frész árnyalatot, amely az egyik leggyönyörűbb és legzavarbaejtőbb szín: a környezetétől, árnyéktól, fénytől függően hol barnának, homokszínnek, hol ezüstnek vagy óezüstnek, máskor mályvás tónusú rózsaszínnek látjuk. Gazdag és ezernyi ízzel teli, miközben óvatos és halk, mint a pók léptei a hálón.

A frész árnyalatait használjuk otthon akár a hálószobában, akár egy nőies, lágy fürdőszobában, vagy egy előtérben. Nagyon jól áll a tereknek, mert világos volta miatt tágítja és fényesíti őket, amellett kifinomult színharmóniákra alkalmas. Meleg barnák mellett neutrális és természetes, meleg hatású, acélkék és fehér árnyalatok pedig a hűvösen vonzó, tiszta, távoli és távolságtartó hatását erősítik.

Ez a hálószoba nyilvánvalóan az első verzióhoz tartozik: a csokoládébarna és vajsárga kiegészítők meleggé és nőiessé teszik a szobát. A frész színt pedig a drapp felé tolják el a meleg reflexek, így a rózsaszín árnyalatai szinte egészen eltűnnek, inkább barackvirág-szirom hatását keltik.

Bár a szoba nyilván egy szállodáé: magánlakásokban is érdemes elgondolkodni erről a színösszeállításról. Ha néhány bátrabb, erőteljesebb színfoltot használunk - élénk ágyterítőt, függönyt, szőnyeget - akkor egyedi és hatásos lesz a szoba. Mindamellett a natúr és közömbös színű alapok nyugodtsága nem vész el. 

Ezek különböző frész textilek, tapéták, amelyeket a szobában felhasználhatunk. Gyakorlatilag bármilyen felületre, anyagra, tárgyra tehetjük, még padlónak - inkább szőnyegnek - is kiváló. Gyönyörű bársony, brokát és papír, sőt:bambusz termékek kaphatóak ebben a színben.

Nos, ez a szín már közelebb van a mályvához. Texturált, vastag, matt és durva tapéta, rendkívül jó minőségű és sajnos rendkívül drága is. Viszont roppant mutatós, akár falidíszek és dekoráció nélkül is.

A falon egy ennyire erőteljes árnyalat nagyon hatásos és jól kiemel bármit, ami elékerül - egyúttal meghatározza és befolyásolja a szoba egész hangulatát - sőt, mindazon helyiségekét, amelyekből erre a falra látni. A cseresznyepiros párnák használata meglepő, de jó ötlet. Figyeljük meg, hogy a fényes párnákról visszatükröződő piros fény milyen erősen megfesti a falat közvetlenül a fényes textil fölött. Néhány piros bogyó és sok natúr, fa vagy gyékény kiegészítő tökéletes egyensúlyba hozza a szoba színeit.

Nos igen, ez már valódi mályvaszín. Rózsaszín is, lila is, bíbor is, világos is. Az erősen texturált papírtapétán a megvilágítás és a bútorok színétől függően - gondoljunk csak a reflexekre - változik a fény és az árnyék színe. Ha hideg, króm, acél és kék bútorokkal rendeznénk be a szobát: a tapéta világosabb pontjai orgona, az árnyékos helyek pedig ibolya árnyalat felé mozdulnának. Így viszont, a meleg sötétvörös, a fukszia és az arany a meleg árnyalatokat hozza ki, így a fényben úszó részek drappos rózsaszín árnyalatúak, míg a texturált tapéta árnyékos csíkjai vöröses, bíbor árnyalatúak. Jól áll neki a meleg és a hideg fény is (balra látjuk a meled gyertyafény, jobbra a hideg lámpafény árnyalatait) - azaz mind a fényes, mind az árnyékos részek összeillő párt alkotnak, nem ütik sem egymást, sem a bútorzat színeit.

Nézzünk néhány mályvaszín kiegészítőt:

Találtok köztük szőnyegpadlót, lámpát, falfestéket, párnát, tapétát. A frésznél erőteljesebb, még nőiesebb, egyúttal még kötöttebb szín. Kifejezetten kevés élénk színnel mutat jól, viszont a neutrális árnyalatok, a világos színek és a halványkékek remekük állnak neki.

Az esküvői asztalhoz nagyon szép, finom és könnyed választás. Igaz ugyan, hogy a vőlegény helyében én morognék, de igaz: sok férfi szereti a rózsaszínt :)

Mivel csokorban, ékszerben és sminkben is (nemsokára írok róla) jó választás a mályvaszín, és sokaknak nagyon jól áll - különösen a dióbarna vagy csokoládébarna hajú lányoknak - így az esküvő kiegészítő színének nagyon jó lehet. Mind a fehérrel, mind az ekrüvel jól összeillik, és a barna székek sem igényelnek székhuzatot vagy selyemruhácskát, mert a mályvaszín organza így is remekül illik hozzájuk.

A mályvaszín esküvői kiegészítők kapcsán mutatok egy selyem koszorúslány-ruhát. Minden korosztálynak, bár elsősorban a húsz, inkább huszonöt fölöttieknek, és minden hajszínhez, bár elsősorban a barnához illik. A vöröseknek óvatosan válasszunk mályvaszín ruhát, vagy fogjuk szigorú kontyba a hajukat, és megfelelő sminket tegyünk fel.

A másik ruha egy Gaultier, és gyönyörű. Sajnos úgy érzem, hogy száznyolcvan centi alatt és ötven kiló fölött nagyjából elfelejthetjük - addig is gyönyörködjünk a modellben, akinek viszont csodásan áll. Hosszú nyak, hosszú haj, hosszú derék és hosszú lábak kellenek hozzá.

Ennek az apró, mályvaszín strasszokkal kirakott pillangós medálnak egyszerűen nem tudtam ellenállni. Bájos, kicsit giccses, de ennyi belefér. A halvány, csillogóan fényes, mályvaszín selyemsál szintén elegáns és látványos kiegészítő.

Még néhány mályvaszín sminket szeretnék mutatni:

Mindegyiket sötétbarna hajú, fehér bőrű nő viseli, mindhez fekete, barna és natúr bézs, homok árnyalatú kiegészítőket használnak. A smink matt, tompa, és erősen szemhangsúlyos. Finomak, drámaiak és előkelők. Harmincasok, negyvenesek, ötvenesek: próbáljátok ki a mályvaszínt, bézs alapozóval, rózsaszín rúzzsal, barna árnyékokkal és erős, fekete szempillafestéssel.

Végül néhány gyönyörű, mályvaszín természeti kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komment

Címkék: szín

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr51135180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nik 2007.08.17. 08:37:53

Pár napja ezen a poston merengek. Nagyasszony, lehet témát kérni is? Melyek az árnyas szobákba ajánlott színek, amelyek nem fakulnak nyomasztóvá? Egyszer megjártam egy vidámsárgával, ami az akkori hálószobámban epebajossá zöldült. Attól tartok, a fehér szürkés lesz, a türkiz a sápadt nappali fényben acélos, villanynál furcsazöld. Ezek szerint a frészre számíthatnék... és ezen kívül mi másra?

Démétér 2007.08.17. 12:03:55

Szia Nik! Lehet témát kérni, persze! Kicsit szégyenkezem: lehet, hogy nem most hirtelen írom meg, mert nemsokára elutazunk, de a jövő hét végén biztosan.

Eszkimoo 2010.09.20. 18:44:56

Szia Démétér,

Annak reményében írok, hogy még így 2010-ben is eljut hozzád ez a komment, ami tulajdonképp egy kérés lenne :)

Azonban berendezésre kerülő hálószobánk meghatározó színe lesz a mályva. Nagyon kellemes színű, finom tapintású anyagot sikerült beszereznem ami a sötétítő, ágyterítő lesz. Amit még tudok, hogy a padlószőnyeg csontszínű (krémes, fehéres árnyalat), a nyílászárók, franciaány, szekrények meg barna színűek. Nos, ehhez, milyen színű falat javasolsz? :)

Köszönöm előre is, ha időt sikerül fordítanod rám ,örülnék a tanácsodnak :)

Üdvözlettel: Rita

Eszkimoo 2010.09.20. 19:00:21

Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :))
Valami ilyesmit képzeltem el :)
Azonban kiegészítőkkel megtörni kis pasztell zöldessel... mi a véleményed?
süti beállítások módosítása