Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Rucola, rucola

2007.08.01. 12:19 Démétér

Az én férjem, aki eddig amúgy elélt volna steaken, rántott húson és megfelelően elkészített krumplipürén, rákapott a rucolára. Én magam kerek szemekkel csodálkozom rá a tényre, de igazán örülök neki - azért kár, hogy én magam kevésbé lelkesedem a cafrangos, könnyen keseredő levelekért, de a Hitvesért mindent!

Ez itt egy meglehetősen gusztusos saláta, rucolával.

Pirosra sütött rákocskák, párolt spárga - zöldspárga - és főtt tojás az alapja, rucola viszonylag vékonyra vágottan belekeverve.

Én ehhez citromos, fokhagymás öntetet készítenék. Tehát mozsárban megtörnék néhány szem feketeborsot, és két citrom és egy lime kifacsart levébe szórnám. Kapna némi tengeri sót is, de keveset! Áttört fokhagymát, egy csepp olajat és egy kanálka barnacukrot kevernék hozzá, majd rácsorgatnám a salátára.

Pirított kenyérrel, nagy, mély tálban tálalnám. 

Hát ezek is gusztusosak, és valamivel kiadósabbnak tűnnek.

Fogjunk két szelet házikenyeret, és egészen enyhén, szárazon pirítsuk meg őket a grillen avgy akár serpenyőben. Nagyon-nagyon halványan! Vágjunk össze két nagyobb, keményhusú paradicsomot kockára, három-négy nagy fej gombát apróra, rucolát egy marékkal, petrezselmyet ugyanannyit, néhány gerezd fokhagymát, és törjünk fekete borsot. A serpenyőben előbb hevítsünk egy kevés vajat, azon pároljuk meg a gombát - sóval, jó sok borssal, pici majorannával, majd szórjuk meg petrezselyemmel, és máris mehet az egyik kenyérkére. Azután megint pici vaj a serpenyőbe, dobjuk rá a paradicsomot, a fokhagymát, forgassuk át, majd a rucolát is tegyük hozzá. Ezt elég lesz csak egy picit sózni. Ez pedig mehet a másik kenyérre.

Ebben a salátában pedig sütőben sült édesburgonya van karikára vágva, lilás árnyalatú, fodros saláta, csak a látvány kedvéért, sok-sok rucola vágatlanul és reszelt parmezán-forgácsok. Még a végén megkedvelem a rucolát :)

Többnyire majonézzel pöttyözgetik meg a tetejét, de az talán túlságosan nehéz. Szerintem érdemes volna egy cseppet hagymás, almaecetes, olívás öntettel kipróbálni.

Azért persze a krumplis salátákhoz ne nagyon fogyasszunk pirítóst, nem csak azért, mert kigömbölyödünk, hanem az ízéhez sem illik. 

Ennél egyszerűbb saláta nem is létezik: paradicsomkarikák a tányéron, rajta friss rucola, parmezánforgács - ezek valahogy nagyon jól érzik magukat együtt - pirított fenyőmag és leheletnyi olívapöttyök - talán még jobb rápermetezni, ha valakinek van olyan olajszórója, amilyen például nekem nincs.

Ez nagyon friss, nagyon egyszerű és nagyon szép. Sajnos egyúttal nagyon olyan saláta, ami nekem a fél fogamra sem elég, de hát ebben nyilván én vagyok a hibás. Finomnak azonban egyértelműen nagyon finom :) 

3 komment

Címkék: zöldség rucola

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr80129884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemisbeka 2007.08.02. 12:19:24

Szia Déméter, a gasztro kategóriádat feltehetném a bloGasztróra (gasztro.blog.hu) linkbe és a középen pörgő feedlistába is?

Démétér 2007.08.03. 09:07:11

Szia! Naná, felteheted, igazán köszönöm :)

nemisbeka 2007.08.03. 09:12:29

:) Igazán nincs mit.