Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Alma csokoládékabátban

2007.06.29. 15:03 Démétér

Tegnap este szabadtéri rendezvényen voltunk, ahol az egyik legjobb élmény a hurkapálcikákra tűzött, diós csokoládéba forgatott alma volt.

Akár egészben, akár nagyobb cikkekre vágva az almát gyorsan (még barnulás előtt) tűzzük pálcikára, és forgassuk meg olvadt csokoládéban. Akár többször is, ha szeretjük a sok-sok csokoládét. Persze ilyenkor várjuk meg, amíg az első réteg csokoládé megszilárdul. Aztán a cuccot szórjuk meg darált dióval, vagy forgassuk meg a durvára tört diódarabok között. Használhatunk mandulát vagy mogyorót is, szerintem pirítva még finomabb. Fehér csokoládéval vagy cukormázzal lehet díszíteni is, de önmagában is nagyon étvágygerjesztő.

(Egyébként szépen enni, azt nem lehet. Az ember fülig csokoládés lesz, úgyhogy készítsünk mellé szalvétákat, kézmosót, zuhanykabint, fürdőkádat.)

Aztán olyat is lehet játszani, hogy nem csokoládéban forgatjuk meg az almát - jó kemény almát válasszunk hozzá, ne kásásat, pláne ne hibásat - hanem karamellben. A már szilárduló, de még meleg karamellt csokoládédarabkákon, mandulán, mogyorón át lehet görgetni. Cukorkán is, de azt kevésbé ajánlom, azért is, mert én nem vagyok túl édesszájú :) Kandírozott gyümölcs, leginkább narancshéj is illik hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: alma konyha csokoládé édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr68108476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.