Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Cseresznye, meggy, málna

2007.09.16. 10:51 Démétér

Használtok piros színt a lakásotokban? Lángoló, bátor, dinamikus, érzéki - ezer árnyalata ezer jelentést hordoz. Mindig meleg, gyakran forró, tüzes, sosem unalmas. Nyomasztó azonban lehet, a vörösen bomló vérszín a szürke falakon... Szóval vigyázzunk azért - a sötét árnyalatai, különösen szürke vagy fekete mellett életveszélyesen kegyetlen hatásúak.

Ő például egy nagyon elegáns, málnaszín megoldás. A kovácsoltvas kandalló egészen különleges, és nagyon látványos - jó, hogy vékony, egyszerű fémrudak tartják mellett a könyvespolcokat. Egyszerre harmonizálnak a különleges ornamentális díszítéssel, és egyúttal a háttérben is maradnak.

Nézzétek, mennyire sok itt a fény! És egyúttal mennyire hűvös a fény - mindent szürkés árnyalatúvá sápaszt. Ilyenkor nagyon jó megoldás a vörös bármely árnyalata: szépen felmelegíti a helyiséget. Egyúttal vegyük észre, hogy a fal fényes: sok málnaszín fényt dobál vissza a bútorokra. Rájuk is fér, mert bár meleg, enyhén narancsos árnyalatú bézs és homokszín mindegyik - a hideg fényben egészen sápadt krémszínnek tűnnének.

Egy kis keleti tisztaság. Arrafelé a három alapszínnek a fehéret, a feketét és a vöröset tartják - nyilván elméleti, filozófiai alapon, és nem a színkeverésben :) És nagyon szeretik is ezt a három, tiszta színt együtt használni - gondoljunk csak a gésák sminkjére.

Ez az étkező annyira tiszta és egyszerű, és annyira tökéletes! Minden arány, minden szín a helyén.

A cseresznyepiros érzéki és fiatal - az arany, a fekete és a tükör gazdag használatával együtt különösen az. Ez a hálószoba annyira pazar és érzéki, amilyeneket Poe szokott megírni néhány novellájában :) Igyekszem nem gondolni erre, mert akkor elkezdeném keresni a szépséges, halott úrnőt benne.

A tükörhátú ágytámla remek megoldás, és mennyire össze van tapogatva :) Ha ilyet választunk, akkor figyeljünk azért arra, hogy mindig ragyogó tiszta legyen.

Egy példa arra, hogy a piros nem csak elegáns, hanem rusztikus is lehet. Végtére is természetes, natúr szín - legalábbis ilyen árnyalatai is vannak. Ha ezt a hatást szeretnénk elérni, a vörös legyen matt, akár kicsit kopott vagy maszatos. A festett falnak vagy a fapadlónak is nagyon jól áll.

Nos, itt viszont kellemesen meleg még a déli, fehér Nap fénye is. A megsütött fal épp ezért nem is a vörös árnyalatot viseli, hanem egy annál jelentősen hűvösebb, mondjuk tejeskávé-árnyalatot, amit a sok pirosas reflex színez szinte rózsásan meleggé.

Natúr fa bútorok, kézzel csomózott szőnyeg, egyszerű vonalak, és sok tér, sok levegő és sok fény: már meg is van az összhatás.

A végére pedig egy párszázaddal korábbi eleganciájú teret hagytam. A fal ugyan az alvadó vér színére emlékeztet, de a matt, sima, homogén tónus és a gyönyörű festékanyag mégis eleganciát kölcsönöz neki. Nem beszélve a beugró szép arányairól, magas ablakairól és a káprázatos zongoráról.

Nos, itt ugye látjuk a kontyba tűzött gesztenye hajfürtöket a család leányának fehér nyaka felett, ahogy a szalonban beszélgető vendégek számára zongorázik? Tekintve a melodramatikus hajlandóságom, szerintem a lány még könnycseppet is ejt a billentyűkre, hisz nem látja senki, és fáj a szíve. Ez szinte biztos: ez akkoriban kortünet volt. Kénytelen volt szerelmes lenni, hogy történjen valami szép, valami izgalmas.

Ha ilyen hatású teret szeretnénk: ne felejtsük el az erős kontrasztok használatát és egyensúlyát, ahogy azt sem, hogy ide valóban csak szép, gazdag és tökéletes darabokat válogathatunk.

5 komment

Címkék: vörös piros szín

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr31166674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nik 2007.09.17. 08:38:27

Hogyne használnánk?! :-) laboratóriumszerű, fehér és szürkecirmos konyhát örököltem az előző lakótól - muszáj volt feldobni piros falakkal :-)

Tina 2007.09.17. 21:00:13

Naná!:-) Függönyöm és szőnyegem meggypiros ill. bordó a nappaliban (nyersfa bútorokhoz és vajszínű kanapéhoz)...:-)

Nik 2007.09.18. 09:26:45

Nekem a következő lakásban fordítva lesz: a jól bevált piros kanapéhoz párosul vajszín alapon tulipános szőnyeg, valamint tölgyfa és kovácsoltvas :-) és piros ernyős kislámpák.

Nana 2007.09.24. 10:46:33

Utolsó képhez hasonló a hálónk, patinás polgári lakásban, szintén akácparkettával, tényleg pont mint a képen. Először picit féltem tőle, de amint elkezdtem felvinni a falra a festéket, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem.
A felső kép pedig (az én monitoromon) inkább rózsaszínes-pnkes beütésű, régi lányszobámat (most vendégszoba) a szüleimnél ilyenre kentem, hozzá sötét wenge bútorok, natúr kelmék. Durva kontraszt, de a vendégek imádják :)
Szó ami szó: ezek a színek megfelelően elhelyezve ütnek.

Seriant 2008.02.13. 18:56:23

A hálónknak lett csodálatos és néhány embert sokkoló:D sötét vörös színe,fekete bútorokkal és fekete organza függönnyel.Fantasztikus érzés benne lenni:),olyan vibráló de mégis nagyon meleg és barátságos lett.
süti beállítások módosítása