Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Bronz és más - meleg fémszínek

2007.09.04. 14:14 Démétér

Ha szeretnénk, hogy otthonunk egyszerre legyen otthonos és pazar, akkor válasszuk a fényes, csiszolt fémre emlékeztető, meleg és ragyogó fémszíneket. Ilyen az arany is - és a bronz, a vörösréz, az óarany. Mind patinásnak, drágának, és egyúttal melegnek, puhának és hívogatónak mutatnak bármit, ami a színüket viseli.

Ez egy nagyon, nagyon arany szoba. A fény nem sugárzik, hanem hömpölyög egyik olvatag felülettől a másikig, mint a viasz. Érezzük, ahogy a fotel puhán ölel, hogy az aranyszín mintás fekete szőnyeg emeli a talpunkat, és oda visz, ahova szeretnénk.

Egyúttal szinte fojtogató a környezet - mindazok, akik a tágas, harapható fényű, szikrázó levegőjű szobákat szeretik, itt rosszul lennének. Itt minden puha, nőies, erőszakosan lágy. Még a tükör is izzani látszik a keretében, semmit sem érezni máskor olyan hideg merevségéből.

Ha ilyen szobát szeretnénk - legalább egyet a házban - akkor válasszunk igazán, igazán fényes brokát és bársony anyagokat, akár többfélét, és fényes tapétát. A gazdag szőnyeg mindennek az alapja - finomabb, diszkrétebb mintával is szép lehet, természetesen, de egészen más hatású.

Fehér és fekete háttér előtt íme, néhány arany és bronz kiegészítő. Hiába, ezek illenek hozzájuk leginkább: az erőteljes, tökéletes színek. A fehér királyi-szép az arannyal, a fekete komoran pompás a bronzzal. Ilyenkor úgy vágyom sok-sok szobára, hogy mindet máshogy rendezzem be :)

Ebben az óarannyal és vörösrézzel játszó lépcsőházban az ablak a legszebb, ural mindent, a színei meghatározták a környezetet. Minden alárendelődik a ragyogó árnyalatoknak.

Nézzük meg, hogy a filigrán fekete kontúrokkal díszített, áttetsző, fehér és mályvarózsaszín árnyalatok milyen jól illeszkednek az óaranyhoz. A hideg színek további árnyalatokkal gazdagítják és kiemelik a meleg fényeket.

A jellegzetes szőnyeg és az arany vonzalom miatt úgy tippelem, hogy az első képpel azonos lakásban járhatunk - nos, ha él itt férfi, Isten áldja a türelmét. Gyönyörűek az aranyszínek, és férfiasak is tudnak lenni, ám nagy tömegben, "higítás" nélkül vagy vörössel, rózsaszínnel párosítva nőiesek, sőt: istennőiesek. Ha a férfilakók kedvében is szeretnénk járni, akkor az arany mellett használjunk sok, lehetőleg sötétre pácolt-lakkozott fát, smaragdzöldeket, fenyőzöldet, esetleg királykéket. Ezüsttel is kiegészíthetjük: a Hold sápadt színe mellett az arany Napkorongja azonnal férfias, tüzes és aktív jelleget kap.

Még mindig nőies, de már sokkal szolídabban az ez a szoba itt balra. A bronzos árnyalatú bútort fáradt pirossal, a réz árnyalatát utánzó falat vajszínű plafonnal-padlóval enyhítve igazán kellemes napos hatást kaptunk. A sötét színek igazán térbelivé és lendületessé teszik a szobát. Az ívelt ablakon beömlő fénnyel szemben a sarkok egyébként is árnyékos területeit tovább árnyalja, mélyíti a sötét, gazdagon díszített bútor és textília. Az élővirág remekül illik mindehhez - szegény fácskákat azért sajnálom picit, hogy a függönyök mögött fénytelenül és a plafon alá szorítva kell tengetniük életüket.

Karamell, csokoládé és sötétlila egészíti ki a bronzszínt ebben a hálóban. Nagyon vonzó, egyszerre pihentető és buja. Ne féljünk a hálóban sötét színeket használni: itt végtére is valóan csak este fordulunk elő leggyakrabban, tehát a természetes fényt itt szökőévente látjuk. A meleg fényt lefelé öntő (egyébként nagyon szép) asztali lámpák és a gazdagon alkalmazott fényes textilek együtt igazán pazar hatást keltenek. Itt egyensúlyba jutott a jin és jang.

Szólj hozzá!

Címkék: szín arany bronz

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr61157238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása