Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Fürdő, mosdókagyló

2007.08.28. 15:11 Démétér

Szépséges mosdótálakat láttam most a neten, szeretném megosztani a fotókat. Olyan jó, hogy ezer- és ezerfélét lehet választani, és nem csak egyforma, fehér vagy borzasztó-kék, vaskos fajanszok kaphatók.

Itt a mosdótálból csak annyi látszik, hogy fehér és szögletes, magas. Szépek ezek a darabok, elegánsak és letisztultak - érdekes, hogy mennyien ódzkodnak tőlük még mindig :) Bár érthető, ha a fürdőben szeretjük a kerek, otthonos, ovális, ölelő formákat. Kényeztetnek. Ez itt nem kényeztet: kemény, kontrasztos, mint egy japán festmény, olyan. A fal színe is erre a hatásra rímel, és a fehér és szinte feketébe hajló barna kiegészítők is. Jó választás volt a csaptelep és az a néhány fehér, szögletes kiegészítő is. Ide természetesen nem tehetjük ki az ajándékba kapott sárga, kék virágos, puha lila frottír törölközőket, köntösöket: ennek a helynek tökélynek kell maradni.

Még mindig a modern, letisztult változatoknál tartunk. Hát ez például nagyon tetszik. Gondolom végtelen nem praktikus, szertefröcsköl a víz mindenhova, és a viszonylag matt felületét tisztítani sem lehet egy élmény, de játékos és szép látvány.

Íme, még egy kerek, zöld változat. Szintén elég látványos.

Ezekben a megoldásokban többek között az a jó, hogy egy munkalapra szerelhetők, így nem a csúszós, ívelt felületű porcelánon próbáljuk egyensúlyozni mindazt, amit a kézmosó mellett akarunk tartani - ez családonként más lehet, folyékony szappan, szappantartó, fogkefék, vattakorongok, bármi egyéb - hanem egy könnyebben tisztítható, egyenes, vízszintes felületen, amire egyébként a kézmosás szappanos vízcseppjei is kevésbé hullanak rá, hisz magasak a mosdókagylók. Még néhány ebből a típusból:

  

Mutatok egy édes, barokkosat is. Ez olyan igazán nekem való :) Bronz, óarany és smaragdzöld, mint az eleven álom. Nem mondható épp letisztultnak, burjánzó, erőszakos, színnel és élettel teli. Az arany kagyló alatt biztosan nyikorog a zöldre festett, íves falú régi komód, a tükrön megcsikordul a szél és még a falak is sóhajtoznak körülöttük.

Szerintetek milyen illatú a szappan? Vajon rózsa, vagy narancs? Egy illatmentes újdonságot, vagy egy finoman krémillatú, halvány finom szappant nem tennék be ide.

El tudom képzelni, hogy a fiókokban, szekrényekben hatalmas, puha, arannyal hímzett elképesztő törölközők vannak, és kis kefék-szivacsok a tökéletes fürdéshez. Apró dobozokban, tálakban illatos fürdősó.

És ez milyen? :) Hát nem aranyos? Persze, saját magamnak sosem választanám - én nem vagyok ilyen bájos, lányos, virágos. De nagyszerűen sikerült.

Nem vagyok biztos abban, hogy ezt így, kollekcióként árulják, de előfordulhat. Viszont biztos, hogy úgy is meg lehet oldani - akár természetesen más mintával is - hogy a vízhatlan, különleges tapétával bevont vagy festett fal elé állított egyszerű, lábas mosdót profival megfestetjük az adott mintára. Tökéletes összhang és különleges végeredmény lesz a jutalmunk.

Nos, ide persze már ezer dolgot behozhatunk. Ha van ablaka a fürdőszobának, akkor ültessünk bele kis cserepekben élővirágot, kamillát, mentát, levendulát, hogy jó illat legyen. Színes, virágos törölközőket és köntösöket használjunk, vagy kedves sárgát, finom kéket, vattapuha fehéret. Állítsunk egy széket is a fürdőbe, hogy soká élvezhessünk a pihentető hatását.

Szólj hozzá!

Címkék: fürdőszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr9151202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása