Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • juliajerome: Hello Demeter, If the picture with the red door is your intellectual property.. please contact me... (2012.01.28. 10:59) Felbuktam a küszöbön
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alkohol (1) alma (6) amerikaifutball (1) angyal (1) arany (7) árnyék (1) autósiskola (2) autós motoros (1) baba (2) barack (5) barna (8) barokk (1) békéscsaba (1) bíbor (3) blog (1) bronz (4) buli (1) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dalszöveg (1) dzsem (1) édesség (17) egység (1) élménybeszámolók (1) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) esztergom (1) étel (1) étkező (2) évszak (6) évszak napszak (3) extra (2) extrasuli (1) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gasztró (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) henna (1) hideg (1) hírek (1) hortenzia (2) humor (1) illat (2) informatika (1) iskola (1) ital (4) kacsa (1) kamra (2) kapcsolat (1) karakter (21) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mafl (1) magyar (1) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) nfl (1) ősz (3) padlizsán (2) párkány (1) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) poén (1) puncs (2) recept (1) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) sport (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szlovák (1) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Mézes-chilis csirke sült tésztával

2007.08.07. 10:12 Démétér

A hétvégén teszteltem ezt az ételt édesapámon és nagymamámon is, mert bár mi szeretjük, nem volt biztos, hogy az érettebb korosztályok is a nyakamba borulnak miatta. Szerencsémre a nyakamba borultak, így talán érdemes megosztanom a receptet.

A két egész csirkemellet csíkokra vágom. Összeállítom a pácot négy-öt kanál vegyes virágmézből, jó három evőkanál őrölt chiliből - nos, igen, szeretem a csípőset. Ha nyers, friss chilit használtok, akkor elég kettő darab, apróra vágva. Négy-öt gerezd átnyomkorászott fokhagyma is kerül bele, egy evőkanálnyi mustár, feketebors és só, ízlés szerint. Én szeretek beleönteni két-három evőkanál szójaszószt is (vigyázzunk a sózásnál: a szójaszósz is sós), mert szépen megszínezi a csirkét és finom ízt is ad.

Ebben a páclében hagyom úszkálni a húst legalább két órát. Lehetőleg hűtőben. Aztán a páclét lecsöpögtetem a húsról, és kiolajozott tepsiben, szárazon betolom a 200 fokos sütőbe. Gyakran forgatom, és pirosra sütöm a csíkokat.

Mindeközben főzöm is már a tésztát: én linguinivel szeretem a legjobban. Amíg a tészta fő az egészen enyhén sós vízben, a wokban olajat hevítek - a napraforgó-olaj tökéletes, ennél az ételnél nemigen szoktam variálni, bár persze mogyoróolajjal lehet még színesíteni. Apróra vágott fokhagymát és félkarikára szelt vöröshagymát dobok bele, utóbbiból három egész fejnyit, átforgatom, majd jöhet az apróra vágott két paradicsom és egy piros húsú kaliforniai paprika. Amikor összerottyan, én szeretem a további édesítéshez csíkokra vágott sárgarépával megszórni. Ebből elég egy szál. A hús páclevével felöntöm, és hagyom párolódni, amíg a tészta el nem készül. Aztán a kifőtt tésztát beleszedem a forró raguba, és átforgatom, átsütöm az egészet. Majd a megsült, pirosló csirkemell-csíkokat a tetejére halmozom. Jó étvágyat!

8 komment

Címkék: csirke tészta

A bejegyzés trackback címe:

http://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr42134213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Démétér 2007.08.07. 13:25:08

A képen látod: olyan spagettiféleség, a makaróninál vékonyabb, a spagettinál vaskosabb. Nem olyan bonyolult, csak sokféleség kell hozzá :))

Tina 2007.08.11. 16:26:57

Tegnap megcsináltam és fiiiiinom volt, köszi!:-)

Spejbl 2007.08.14. 21:15:56

Én teljesen elaléltam ezektől a receptektől.Holnap ez a tésztás csirke azt gondolom el fog készülni.Köszönettel:Spejbl

linne 2007.08.15. 22:39:58

Azta!Én ezt már most megtudnám enni!Pulykából is el lehet készíteni szerinted?

Démétér 2007.08.16. 13:13:11

Pulykából is el lehet készíteni, bár egy kicsit kevésbé ízes a pulykamell... talán inkább pulykacombból csináld!

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.04.04. 13:13:36

nuh mi is kipróbáljuk holnap:)

Kopi Luwak (törölt) 2009.06.19. 13:55:16

Nyami nyami!! Most fogom elkészíteni. Köszi! :)