Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár
  • Eszkimoo: Nem voltam elég figyelmes: itt áll fennebb egy hálószoba fotó :)) Valami ilyesmit képzeltem el :)... (2010.09.20. 19:00) Mályva, frész

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alma (6) angyal (1) arany (7) árnyék (1) baba (3) barack (5) barna (8) barokk (1) bíbor (3) bronz (4) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dzsem (1) édesség (17) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) étkező (2) évszak (7) évszak napszak (3) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) farsang (1) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) hideg (1) hortenzia (2) illat (2) ital (4) kacsa (1) kamra (2) karakter (22) karnevál (1) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) ősz (3) padlizsán (2) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) puncs (2) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Taupe

2007.07.27. 20:39 Démétér

A taupe az egyik kedvenc színem. Pedig fakócska... [Tóp]-nak ejtjük, és tudjuk róla: amúgy vakondot jelent, és a vakond tömött, bársonypuha, szürkés-barnás bundájáról nevezték el a színt is. Finom, rafinált árnyalat, a sminkmester-oktatóm szerint pedig "túlélő szín", mindig és mindenkor ott kell lennie a sminkesdobozban.

Erről a színről szeretnék tehát beszélni. Bár fakó és világos, ott vibrál benne valami finom galambszürke, gyöngyfehér, puha barna, mint a korhadó, régi fák kérge, valami mohazöld és mályvás rózsaszín. Ha fényes színt választunk, akkor mindez még élénkebb és különlegesebb - ezernyi reflexet vesz fel és tükröz vissza a környezetéből.

Ez az első taupe smink.  A háttér és a selyemtop is taupe, a fakószőke haj is tökéletesen harmonikusan illik hozzá. A bőr fehér, és az igazán remek világítás a blúzhoz hasonló selyemfénnyel vonja be.

A natúr sminktől csak annyiban tér el - és nemigen jut el a nappali sminkig sem - hogy a szem környékét a taupe néhány, egymáshoz közeli, matt árnyalatával színezi, az arcon barnás rózsaszín a bőrpír, és a szájat is fényes taupe színre színezi. Tippem szerint ceruzával, egyébként - a szájkontúrtól befelé, pálcikával elmosva, és kevés fehér fénnyel bevonva.

Szőke lányok próbálják ki ezt a sminket - homokszőke, ezüstszőke lányok, érdekes személyiségű, különleges, intellektuális karakterrel. A finom, visszahúzódó, szerény lányok azonnal a tapétába udvariasodnak, ha ennyire halvány színeket tesznek az arcukra - inkább sápaszt és eltűntet, mintsem feltűnne vagy színezne. Hatalmas egyéniség kell ahhoz, hogy ez alól is kilátsszon az ember.

Scarlett Johansson taupe és vörös sminkkel, gyémántvirágokkal. Utóbbit nem Sissi hajában látni valamelyik festményen, egyébként? Rosszul emlékeznék? Sosem gondoltam, hogy halványszőke hajban is jól mutatnak. Nem is nagyon látszanak, ami azt illeti. Azért szebbek, mint egy diadém, igazán elegáns :)

Itt szintén nagyon világos, nagyon halvány, nagyon matt színekhez használják a taupe-ot, de már élénkítik. A szem környékét padlizsán és vörös szemránccal, fekete szemhéjtussal egészítik ki, és a telt, ívelt ajkak matt pirosra vannak festve. Mennyivel élénkebb!

Ezt a sminket aranyszőke, platinaszőke nőknek ajánlom inkább, ovális vagy kerek arccal. A fehér bőr ehhez is alapvető - kreol, olíva vagy sárgás bőrtónussal nem érdemes megpróbálni.

 

Az első barna modell taupe színnel. Sápadt is, én belátom :) Elsősorban tényleg a szőkéknek illik a taupe árnyalat a sminkelésben.

Az egyébként is fehér bőrről minden árnyékot, minden bőrpírt eltüntettek. Nem is raktak fel helyette másikat. A bőr tökéletes, halvány, finom elefántcsont árnyalat, mintha nem is nőé volna. Az éles állvonalon kívül semmi nem vet árnyékot.

A szem erősen kontúrozott feketével, és a taupe árnyalat a szemöldök felé fokozatosan halványul. Nagyon elegáns, kifinomult, látványos. A szemöldök eltűnik a vonalát helyettesítő egyenes, tökély frufru alatt.

A rúzs egyszerűen annyira gyönyörű, mint az álom. Van nekem is egy ilyen árnyalat, amiből nem győzök eleget vásárolni - mindenkinek jól áll. Matt, világos, de nem túlságosan, barnás tónusú antik rózsaszín. A kontúrozás annyira finom, hogy szinte eltűnik, és az ajkak alig fényesek. A térbeliséget a fél árnyalattal sötétebb kontúr és a kevés világos, jeges rózsaszín matt rúzs adja az ajkak közepén.

Szólj hozzá!

Címkék: szín

A bejegyzés trackback címe:

https://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr33126697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása