Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • juliajerome: Hello Demeter, If the picture with the red door is your intellectual property.. please contact me... (2012.01.28. 10:59) Felbuktam a küszöbön
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alkohol (1) alma (6) amerikaifutball (1) angyal (1) arany (7) árnyék (1) autósiskola (2) autós motoros (1) baba (2) barack (5) barna (8) barokk (1) békéscsaba (1) bíbor (3) blog (1) bronz (4) buli (1) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dalszöveg (1) dzsem (1) édesség (17) egység (1) élménybeszámolók (1) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) esztergom (1) étel (1) étkező (2) évszak (6) évszak napszak (3) extra (2) extrasuli (1) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gasztró (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) henna (1) hideg (1) hírek (1) hortenzia (2) humor (1) illat (2) informatika (1) iskola (1) ital (4) kacsa (1) kamra (2) kapcsolat (1) karakter (21) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mafl (1) magyar (1) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) nfl (1) ősz (3) padlizsán (2) párkány (1) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) poén (1) puncs (2) recept (1) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) sport (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szlovák (1) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Fotó nélkül

2007.07.24. 13:41 Démétér

Hát igen, ez is elkövetkezett: fotó nélküli receptet vagyok kénytelen írni. Elfogyott a szépséges díszleves, aminek a leírását viszont megosztanám. Mint a német zászló: fekete, vörös és sárga. Észveszejtő :) Fehér tányérban is gyönyörű, de pirosban tálkában ellenállhatatlan.

Egy szép méretes, ötliteres fazekat veszek magam elég, és sárga húsú őszibarackot kezdek beledobálni. Megtisztítva, kimagozva, szeder méretűre vágva. Lehetőleg vágjuk a lábos felett, akár pucolhatjuk is ott, hogy a finom leve ne szerteszéjjel csurogjon a konyhában, hanem bele a fazékba. Úgy egy kilónyit pakoltam a levesbe.

Aztán fél kilónyi élénkpiros, fanyar, isteni ribizlit jó alaposan megmostam, megtisztítottam - na, ezt a részt utálom, de kötelező - és rászórtam a barackra.

Ezután jött a negyven dekányi feketeszeder. Hogy az milyen csoda... Illatos, sűrű, savanykás, sűrű húsú, imádom. Azt is rádobtam a gyümölcsökre.

Vegyes virágmézet használok hozzá. Öt-hat kanálnyit is rácsorgatok a gyümölcsökre, mert a ribizli és a szeder is fanyar, savanykás.

Persze, kapnak egy kis fahéjat, néhány szem szegfűszeget, szerecsendiót, ahogy ez szokásos. Öntöttem rájuk két jó pohár rumot, vöröset, sötétet, puerto ricoit. És annyi vizet, ami ellepte a cuccot - na persze nem tudja ellepni, mert úsznak a gyümölcsök, de félig lehetett a fazék :)

Amikor felforr, egy fél liter sűrű, nagyon sűrű tejszínt csorgatok hozzá. Gyönyörű, és mennyei. Egészen lehűtve tálaljuk.

2 komment

Címkék: leves szeder barack ribizli

A bejegyzés trackback címe:

http://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr33124316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tina 2007.07.24. 15:02:17

Hehe, németek ezért meglincselnének: fekete, vörös és ARANY! Bihonyám'!:-)))

Démétér 2007.07.24. 15:45:19

Átírjam? :-)) Végtére is költőizhetek aranyszínű barackot, nem nagy túlzás :-)