Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • juliajerome: Hello Demeter, If the picture with the red door is your intellectual property.. please contact me... (2012.01.28. 10:59) Felbuktam a küszöbön
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alkohol (1) alma (6) amerikaifutball (1) angyal (1) arany (7) árnyék (1) autósiskola (2) autós motoros (1) baba (2) barack (5) barna (8) barokk (1) békéscsaba (1) bíbor (3) blog (1) bronz (4) buli (1) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dalszöveg (1) dzsem (1) édesség (17) egység (1) élménybeszámolók (1) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) esztergom (1) étel (1) étkező (2) évszak (6) évszak napszak (3) extra (2) extrasuli (1) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gasztró (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) henna (1) hideg (1) hírek (1) hortenzia (2) humor (1) illat (2) informatika (1) iskola (1) ital (4) kacsa (1) kamra (2) kapcsolat (1) karakter (21) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mafl (1) magyar (1) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) nfl (1) ősz (3) padlizsán (2) párkány (1) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) poén (1) puncs (2) recept (1) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) sport (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szlovák (1) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Padlizsánkrém

2007.07.03. 09:25 Démétér

Menten nekiállok padlizsánkrémet készíteni. Tudom, tudom, azt mindenki tud, talán az enyémnél jobbat is, de azért én töretlenül lelkesedem :) A padlizsánkrém finom, könnyű, zöldséges-fűszeres, ideális nyári reggeli.

Az egész úgy kezdődik, hogy a dundi, bíbor padlizsánokat - ma szám szerint kettőt, közepest - megfosztom a szépséges héjától. (Ha gőzben tudnám megsütni: azután is lehúzhatnám a héját, de a grill erre nem igazán alkalmas.) Centivastag, kerek szeletekre vagdosom. Meg néhány gerezd fokhagymát, mondjuk úgy négyet, és pár kerekre hízott újhagymát is is összevágok nagyobb darabokra.

Minimális olívaolajjal megspriccelgetem a padlizsánkorongokat, és kis házigrillen - persze, faszénen is lehet, vagy serpenyőben, egyiktől sem sértődnek meg - szép aranyra sütögetem. Mellérakom az újhagyma-szeletkéket is. Amikor már épp kezdene látszani a leheletnyi színe a korongocskáknak, mellé-, közé- és rádobálom a fokhagymadarabkákat. Pirosra, füstösre sütöm, az egészet kihűtöm, és villával összetörögetem. Aki a tökély, sima krémet szereti, az inkább pakolja turmixgépbe - én szeretem, ha rusztikus.

Namost mindehhez reszelek még vagy tizenöt deka friss, sós, kemény juhsajtot. Mivel az épp elég sós, ezért nem használtam egyébként a receptbe sót máshol. Ha kihagyjuk a juhsajtot, akkor azért tegyünk bele egy csipetnyi tengeri sót. Meg feketeborsot, illatosat, frissen őrölve. És egy fél citrom leve is mehet. A mustárt, cukrot én nem annyira szeretem a padlizsánkrémben, így azokat kihagyom - de azért kísérletezni lehet velük.

Általában kíván még a krém egy kevés, leheletnyi olívaolajat, hogy jobban összeálljon. Hát, nem lesz szép. Kicsit viszont ronda. De nagyon, nagyon finom! Pirítóson, paprikával, uborkával, paradicsommal, lilahagymával...

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli konyha padlizsán

A bejegyzés trackback címe:

http://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr27110582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.