Női misztériumok

Smink- és lakberendezési tanácsadóként, oktatóként működöm. A Babafalva központjában bármikor meg lehet találni. Kérdéseitekre itt is tudok válaszolni, de hosszabb, átfogóbb témákkal keressetek meg személyesen! adrienn.schwerteczky@gmail.com

Friss topikok

  • marlenkacake: Én ajánlom magamat azoknak, akiknek nincs idejük a sütésre, de mégis szeretnének finom marlenkát e... (2012.10.16. 16:29) Marlenka
  • juliajerome: Hello Demeter, If the picture with the red door is your intellectual property.. please contact me... (2012.01.28. 10:59) Felbuktam a küszöbön
  • Jucus10: Szia, Nagyon szeretnék regisztrálni, de a link nem működik. :( Az írja ki, hogy a kiszolgáló nem... (2011.10.28. 12:17) Karácsonyi készülődés, avagy a Nagy Ürügy
  • bedtime story: Nekünk is mindkét oldalról borostyán borítja a kert kerítését. Balról sötétzöld, jobbról cirkás le... (2011.05.23. 11:19) Borostyán, repkény
  • lilalány: Nagyon csodásak a lekvárjaid. Én is csináltam almalekvárt, egyelőre fahéjasan. Viszont ami hihetet... (2010.10.04. 19:48) Mindenféle almalekvár

Címkék

áfonya (3) ágy (1) ajándék (3) alagút (1) alkohol (1) alma (6) amerikaifutball (1) angyal (1) arany (7) árnyék (1) autósiskola (2) autós motoros (1) baba (2) barack (5) barna (8) barokk (1) békéscsaba (1) bíbor (3) blog (1) bronz (4) buli (1) charlotte (1) csipke (1) csípős (1) csirke (2) csokoládé (4) dalszöveg (1) dzsem (1) édesség (17) egység (1) élménybeszámolók (1) előétel (1) eper (1) esküvő (2) eső (1) esztergom (1) étel (1) étkező (2) évszak (6) évszak napszak (3) extra (2) extrasuli (1) extravagáns (2) ezüst (2) fagylalt (2) faház (1) fal (3) fehér (1) fekete (5) figura (1) függöny (1) fürdőszoba (1) fűzfa (1) gasztró (1) gésa (1) gesztenye (1) gyerek (2) gyömbér (1) gyümölcs (7) haj (2) hajszín (3) halloween (1) henna (1) hideg (1) hírek (1) hortenzia (2) humor (1) illat (2) informatika (1) iskola (1) ital (4) kacsa (1) kamra (2) kapcsolat (1) karakter (21) kávé (4) kék (2) kilincs (1) köd (1) konty (1) konyha (38) könyvtár (1) körte (4) koszorú (2) krém (1) kuglóf (1) lekvár (1) lépcső (1) levendula (2) leves (4) lila (2) mafl (1) magyar (1) mák (2) málna (1) maszk (1) menü (1) méz (12) narancs (6) némafilm (2) nfl (1) ősz (3) padlizsán (2) párkány (1) pezsgő (1) pillangó (1) pipacs (1) piros (1) poén (1) puncs (2) recept (1) reggeli (2) réz (2) ribizli (1) rizs (1) rokokó (1) rönkház (1) rózsa (1) rucola (1) sárga (3) sárgadinnye (1) sós (1) sport (1) szabad (1) szeder (4) szem (4) szemöldök (1) szendvics (1) szín (32) szlovák (1) szőke (14) szökőkút (1) szőlő (1) takaró (1) tea (4) tél (3) terasz (1) tészta (2) torta (1) tükör (2) tündér (5) türkiz (2) túró (1) utazás (4) üveg (2) vanília (1) vidámpark (1) virág (5) vörös (4) yin yang (1) zöld (8) zöldség (2) Címkefelhő

Pezsgő és gyümölcs

2007.07.01. 16:13 Démétér

A vasárnap délutánhoz illik az édesség, a lusta, álmosító, méhzümmögő nyárhoz pedig a gyümölcsök.

Ha találunk még valahol epret, akkor készíthetjük abból is, ha nem, akkor puha húsú, omlós-ragacsos barackból csináljuk. Én ősziből is szeretem, és sárgabarackból is finom. A sárgadinnyét is felhasználhatjuk, de csak akkor, ha mézédes, illatos, tömény - a vízízű, unalmas példányokat inkább hűtsük jégbe, mártogassuk vodkába, és úgy fogyasszuk.

A megtisztított, megmosott, kimagozott gyümölcs húsát törjük össze villával. Az eperhez eperlikőrt, a barackhoz baracklikőrt, de még inkább illatos barackpálinkát, a dinnyéhez dinnyés vodkát öntsünk egy pohárkával. Tegyünk hozzá illatos, sűrű, borostyánszínű erdei mézet, egy leheletnyi fahéjat, csöpp szerecsendiót reszelve, facsarjuk rá egy fél lime vagy illatos citrom levét. Turmixgéppel törjük össze ezt a masszát egészen krémesre. Tegyük be a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át, hogy mindenhol egyenletesen szilárduljon.

Aztán amikor már nem tudunk neki ellállni, akkor tegyünk néhány kanállal szép poharakba az illatos, fűszeres, hűvös gyümölcssörbetből, rádobálhatunk nagyobb darabra vágott friss, egész gyümölcsöket, és öntözzük meg bőven száraz pezsgővel.

Ha gyerekek is fogyasztják, akkor persze a sörbetből is hagyjuk ki az alkoholt, és később se pezsgőzzük össze: tegyük inkább ostyatölcsérbe, mintha fagylalt volna.

5 komment

Címkék: gyümölcs konyha pezsgő eper barack

A bejegyzés trackback címe:

http://eleuszisz.blog.hu/api/trackback/id/tr86109500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kobasica · http://360.yahoo.com/kfaludi 2007.07.01. 20:23:52

ezek a receptek és képek igencsak beindítják az ember nyáltermelését :)

Zzs · http://zsenike.devians.hu 2007.07.02. 14:56:04

Szuper ez a blog, maga a stílus! Belinkelhetem az enyémre? Írj, ha igen!!!

andrasfl 2007.07.02. 16:47:07

Elismeresre (es reszemrol irigylesre is) melto a blogod. Mive a blog.hu help-deskje tobbszori keresemre se arulta el azt, hogy mikent illeszthetunk fotokat a cikkeinkbe, igy a magadfajta profikhoz fordulok segitsegert.
Amennyiben mododban all, informalj az andrasfl@gmail.com cimen.
Segitsegedet elore is koszonom
Florian Andras

Démétér 2007.07.03. 08:38:25

Hogyne linkelhetnél - nagyon szépen köszönöm :-)

Andras, menten írok neked!